Dat is de droom van Schalkwijk
EEN PLEK VOOR ONZE BEWONERS

Maak kennis met de kinderen

20221220 image1-2
Processed with MOLDIV
Charlie
Daan
Iris
Ivo

CHARLIE

Charlie is een meisje met het Angelmansyndroom en heeft een verstandelijke leeftijd van 2,5 jaar. Ze kan niet praten maar maakt met geluiden en gebaren duidelijk wat ze wil. Een duidelijke structuur is voor haar het fijnst. Charlie is erg blij en actief en heeft veel beweging nodig omdat ze dol is op eten en drinken.

Koken, boodschappen doen en op terrasjes zitten zijn haar favoriete bezigheden. Ze is gek op haar drie oudere zusjes en vindt het wel saai nu deze uit huis zijn. Ze is sociaal, gezellig en houdt van regelen dus ze zal vast en zeker de vrijmibo‘ s in De Droom van Schalkwijk gaan organiseren.

Op dit moment gaat zij naar de dagbesteding van Reinaerde Weteringhoek in Houten en ze is te volgen op Instagram charlotte_hunfeld

DAAN

Daan Uijterwaal is een vrolijke en ondeugende jongen van 21 jaar oud met microcefalie.

Daan heeft een cognitieve leeftijd van 10 maanden maar  kan toch heel goed duidelijk maken wat hij wel en niet wil. Hij is niet zindelijk en krijgt 4 keer per dag sondevoeding. Daan gaat vijf dagen in de week voor dagbesteding naar de Weiderij in IJsselstein van de stichting Reinaerde en logeert 1 weekend in de maand bij stichting Amerpoort in Baarn.

Verder is Daan energiek, vrolijk en blij, hij is graag buiten en geniet van drukte en mensen om zich heen en alle vormen van beweging. Hij beleeft onder meer veel plezier aan meerijden in de auto, de trampoline, schommelen  en de hond achterna lopen en aaien.   Daan heeft veel behoefte aan gezelligheid en drukte van andere mensen /cliënten om zich heen. Nu zijn zussen er minder vaak zijn wordt  het wel een beetje saai voor hem alleen met ons thuis. We doen hem dan het meeste plezier met  lange wandelingen met Daan in de buggy of Daan voorop zittend op een speciale bakfiets.

Het kunnen opgroeien op een plek met veel buitenruimte heeft  veel bijgedragen aan zijn huidige welzijn en geluk. Dit is voor ons ook de motivatie geweest om samen met de rest van het bestuur de droom op te zetten zodat we een dergelijke omgeving  ook in de toekomst voor hem en andere cliënten kunnen bieden

IRIS

Iris is een vrolijke meid van 21 jaar met IDIC 15 (een stukje chromosoom 15 te veel). Dit uit zich in verstandelijke beperking, autisme en moeilijk behandelbare epilepsie. Haar niveau van begrijpen is te vergelijken met een kind van 1,5 tot 2 jaar oud. Dit samen met de epilepsie betekend dat zij continue begeleiding nodig heeft. Iris gaat overdag naar de Weteringhoek in Houten en is 4 dagen bij de naschoolse opvang van de Buitelaers in IJsselstein, daar logeert ze ook 2 nachten (beide van Reinaerde). Daar geniet ze van de gezelligheid.

Iris kan volledig kan opgaan in het “lezen” van boekjes (bladeren door de boekjes), kijken van Dvd’s Bob de Bouwer en Zandkasteel, maken van insteekpuzzels, kleuren, buiten fietsen binnen een afgeschermde ruimte of samen op de duofiets en genieten van een wandeling of gewoon lekker buiten zijn. Ze helpt graag met tafel dekken en afruimen, afwassen en tafel poetsen. En ook andere kleine dingen waar ze wat kan betekenen. Ze geniet van buiten zijn, tijdens de vakanties in Frankrijk is ze graag op het strand of lekker stukjes wandelen door de dorpjes. Mensen kijken en gedag zeggen, ze zoekt de gezelligheid op.

Om Iris, en andere cliënten, een fijne toekomst te geven in een veilige omgeving met veel buitenruimte is voor mij een reden geweest om samen met de anderen van het bestuur de Droom op te zetten.

IVO

Ivo is een vrolijke jongeman van 22 jaar die graag buiten is.

Ivo is de jongste uit het gezin. Hij heeft een zus en een broer.

Hij houdt van gezelligheid en brengt graag zijn tijd door met familie en “vrienden”.

Ivo is graag actief bezig, hij houdt van paardrijden en paarden verzorgen, fietsen op de tandem, naar de dierentuin gaan, wandelen of wat drinken op een terras. En als Truckersdag Houten weer georganiseerd kan worden, is Ivo één van de meerijders.

Ivo is heel sociaal en groet iedereen die hij tegenkomt.

Spreken de verhalen jou aan?

Om de droom van Schalkwijk te realiseren hebben we jouw hulp nodig. Help jij ook mee?