Wie zijn wij

Wij zijn de ouders van pubers met een ernstige verstandelijke beperking.
We hebben elkaar leren kennen op KDC Weteringhoek van Reinaerde waar een deel van ons actief is in de cliëntenraad. Binnen de cliëntenraad hebben we aantal projecten kunnen uitvoeren zoals sponsoren vinden, 3 X kamp mogelijk maken, bewegings vloer realiseren met LION’s club Houten, fietsen en skelters geven.

Zoals alle ouders maken wij ons zorgen over de toekomst van onze kinderen. Hoe zorgen wij dat onze kinderen goed terecht komen in de toekomst? Wij hebben een droom voor onze kinderen, een droom om in een mooie, ruime en landelijke omgeving, een comfortabele en veilige  woon en dagvoorziening te creëren. Een toekomstvaste woonvoorziening voor onze kinderen die hier beginnen met wonen en kunnen blijven wonen, hoe oud ze ook worden.

Een woon- en dagvoorziening in verschillende gebouwen maar op één locatie met de mogelijkheid tot logeren in een familiehuis voor ouders.

Op een royaal parkachtig terrein, kleinschalige knusse woongroepen met voldoende ruimte en vrijheid voor de bewoners.

Door een korte wandeling, onder begeleiding, van woon naar dagbesteding, ervaren de bewoners alle seizoenen van het jaar.

Deze droom moet werkelijkheid worden.

Om onze droom te realiseren is de stichting ‘De Droom van Schalkwijk’ opgericht. De bestuursleden van de stichting doen hun werkzaamheden onbetaald. De kosten voor bijeenkomsten, flyers et cetera, worden betaald door giften of door het bestuur zelf.
Als u ons wilt steunen kunt u een gift storten op bankrekening NL56 INGB 0007 3267 80 t.n.v Stichting de Droom van Schalkwijk.