Maak kennis met Iris

Iris is een puber van 21 jaar, met IDIC 15 (een stukje chromosoom 15 te veel). Dit uit zich in verstandelijke beperking, autisme, moeilijk verstaanbaar gedrag en veelal onbehandelbare epilepsie. Haar niveau van begrijpen is te vergelijken met een kind van 1,5 tot 2 jaar oud.

Ze is niet volledig zindelijk, kan zelf niet regelen dat er eten is hooguit aangeven dat ze trek in een krentenbol heeft en dus honger. Ze begrijpt kleine opdrachtjes 1 opdracht per keer en helpt mee tafel dekken en afruimen. Maar onderweg van tafel naar de keuken kan ze zomaar al weer vergeten zijn wat ze moest doen en zet het bordje of beker zomaar ergens neer.

Iris is een vrolijke meid die volledig kan opgaan in het “lezen” van boekjes (bladeren door de boekjes), kijken van DVD’s Bob de Bouwer en Zandkasteel, maken van insteekpuzzels, kleuren, buiten fietsen binnen een afgeschermde ruimte, samen op de duofiets, genieten van een wandeling of gewoon lekker buiten zijn. In dit alles heeft zij volledige begeleiding nodig.

Iris

Spreekt het verhaal van Iris jou aan?

Om de droom van Schalkwijk te realiseren hebben we jouw hulp nodig. Help jij ook mee?